понеделник, 3 ноември 2014 г.

Шал с джобове - урок

Представям ви едно видео на руски език, как да си изплетем шал с джобове. 
Ако не разбирате руски, достатъчно е да изгледате видеото. 
След него давам линк със снимки постъпково как се плете шала. 
Много е лесно и за начинаещи, а се получава ефектно. 
Ако не ви харесва идеята за джобовете, може да се ограничите само до шал. 
Изплита се платно с размери около 260x20 см, като се започва от дългата страна с приблизително синджирче от 570 бримки. Общо взето целия шал се плете със стълбчета с една наметка, като обаче стълбчето не се закача за цялата бримка от долния ред, както сме свикнали, а се закача  само за предната част на бримката от долния ред. Освен това не забравяйте в началото на всеки ред да плетете по 2 бримки-синджирче за получаване на височината на реда.
След като се изплете платното,  от двете страни се подгъва част от него за джобовете и те се прикрепят за платното със стълбчета без наметки, или ако желаете си ги пришийте с игла. Аз лично бих прикрепила джобовете със стълбчета без наметки, защото ще стане по-здраво. Можете да си украсите джобовете с копчета, с ресни, с мъниста, да си изплетете цветенца, или каквото ви подскаже въображението.
Също така за да не увисват джобовете, можете да ги обримчите по края, като намалите броя на бримките. Това обримчване трябва да стане преди да прикрепите джобовете към платното.
Куката е номер 3,5 и за шала отива към 350-400 гр. прежда.





А ето и сайта, на който има подробни снимки:

http://uroki-vyazaniya.ru/kak-svyazat-kryuchkom-teplyj-sharf-s-karmanami-master-klass.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар