понеделник, 31 октомври 2022 г.

За ползата от ръкоделието

 Вечер  момичета и жени предяха, тъкаха, бродираха. Знаете ли, че това е една от тайните как жените са поддържали красота и здраве и са намирали сили за всичко?Бродирането и преденето са помагали за успокояване на мислите и прогонване на тревогите. Жената забравя за други неща, потапяйки се в спокойно, премерено действие. Зад бродерията и преждата умът се успокоява и излишното напрежение напуска тялото. Оттук и здравето, защото е известно, че много болести идват при нас поради постоянно безпокойство.

Сега учените казват, че женското ръкоделие влияе върху състоянието на хормоните. Жените, които често се занимават с ръчна работа, изискваща фина работа с ръцете си, естественото ниво на женските хормони се възстановява, а с това идват и ползите за красотата и здравето.

В напреднала възраст със сигурност са пели на работа, ето още една тайна на здравето. Песента помагала за изчистване на дъха, а вибрацията на гласа лекува тялото. Пеенето помага да се разболеете по-рядко през студения сезон. Освен това запазва красотата, защото докато човек пее, се тренират мускулите на лицето.

Така че прекарайте поне няколко вечери, както в старите времена, в ръкоделие и пеене, и ще видите как животът става по-добър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар